contact@coffeelagarza.bg
+359 (0) 890 335 373
La Garza Coffee / За нас / Как произвеждаме

Как произвеждаме нашето кафе

Приемане и контрол на качеството

Дегустираме кафето, което пристига от кафените зони в света, с огромно внимание и прилагаме строги процедури за избор на печене, което ни позволява да осигурим най-добрия резултат в чашата.

Избираме кафе от различни краища по света и контролираме неговата еволюция от плантациите, за да извлечем най-доброто еспресо. Нашият отдел „Качество“ прави непрекъснати дегустации на кафе, за да купи най-качественото кафе от борсите в Ню Йорк и Лондон.

След като кафето стигне до нашите складове, методите за дегустация и подбор са разнообразни и непрекъснати и са съсредоточени върху избор на зърна, поведение на печене и резултат в чаша.

Cafés Batalla изследват различните възможности на смесите чрез интензивен анализ, който осигурява оптимален резултат, който се възползва от качествата на всеки тип кафе и ги подобрява.

Селекция

Нашето кафе минава през няколко метода за избор, тези екрани ни позволяват да почистваме кафето и да класифицираме различните примеси, за да получим най-добрите кафе зърна.

Нашият дългогодишен опит като компания ни позволи да видим важността на процеса на почистване и подбор, за да отговорим на нашите стандарти за качество. Така че, в допълнение към процесите, използвани от производителите, имаме повече методи за подбор в нашия производствен процес.

Cafés Batalla Group установяват строга втора селекция на кафето, която се прилага на няколко етапа и с различни методи на почистване и сортиране, и ни позволява да селектираме само най-добрите зърна за печене.

С тази система се подобрява вкусът на кафето и цялостното му качество, като се избегне повреждането на мелниците и произтичащите от това икономически щети, които то генерира.

Изпичане

Процесът на печене е много деликатен, затова Cafés Batalla Group фокусира усилията си върху това да го направи внимателно, след изчерпателни тестове, за да получите най-доброто кафе.

Печенето е един от най-критичните моменти, тъй като чрез него се проявяват характеристиките на кафето: аромат, вкус, киселинност и др. В Cafés Batalla използваме печене на аериране, за да постигнем единни и перфектни резултати.

Технологията ни позволява да автоматизираме всички фази на процеса, така че оптимално се настройва температурата и времето в зависимост от типа / качеството на необходимото кафе.

Оптималната точка за печене е маркирана от нашия майстор пекар.

Пакетиране

След като кафето се изпече, го опаковаме или да го смиламе, след което го опаковаме.

За опаковки ние използваме най-подходящите материали и други системи като еднопосочни клапани, които осигуряват най-доброто запазване на продукта и неговия аромат. В Cafés Batalla нашите кафета винаги са в най-добро състояние за консумация.

Най-често срещаните методи за опаковане:

Алуминиев контейнер с еднопосочен вентил, който позволява на CO2 да излиза навън, но предотвратява навлизането на О2 в контейнера.

Вакуумна опаковка

Опаковка с модифицирана атмосфера, която променя състава на въздуха в резервоара, заместващ О2 с инертен газ (CO2 или N2).

error: Content is protected !!