contact@coffeelagarza.bg
+359 (0) 988 87 01 12

Как произвеждаме нашето кафе

Приемане и контрол на качеството

Дегустираме кафето, което пристига от кафе плантациите в света, с огромно внимание и прилагаме строги процедури за избор на печене, което ни позволява да осигурим най-добрия резултат в чашата кафе предоставена на клиента.

Избираме кафе от различни краища по света и контролираме неговата еволюция, за да извлечем най-доброто еспресо. Освен от нашите плантации в Южна Америка, отдел „Качество“ в компанията извършва непрекъснати дегустации на кафе, за да се закупи най-качественото от борсите в Ню Йорк и Лондон.

След като кафето стигне до нашите складове, методите за дегустация и подбор са разнообразни и непрекъснати, като са съсредоточени върху правилния избор на зърна и начин на печене.

Cafés Batalla изследват различните възможности на смесване на отделните сортове.

Селекция

Нашето кафе минава през няколко метода за селекция, това ни позволява да почистваме кафето и да класифицираме различните примеси, за да получим най-добрите кафе зърна.

Дългогодишният ни опит като компания ни позволи да видим важността на процеса на почистване и подбор, за да отговорим на високите стандарти за качество.

Cafés Batalla Group налага и строга втора селекция на кафето, която се прилага на няколко етапа и с различни методи на почистване и сортиране, и ни позволява да селектираме само най-добрите зърна за печене. С тази система се подобрява вкусът на кафето и цялостното му качество, чрез интензивен анализ, който осигурява оптимален резултат.

Изпичане

Процесът на печене е много деликатен, затова Cafés Batalla Group фокусира усилията си върху това да го направи внимателно, след изчерпателни тестове. Печенето е един от най-важните моменти, тъй като чрез него се проявяват характеристиките на кафето: аромат, вкус, киселинност и др. Внедрените от нас технологии ни позволяват да автоматизираме всички фази на процеса по изпичане, така че оптимално да настроим температурата и времето за извършването му.

Пакетиране

След като кафето се изпече, идва процесът на опаковане.

За изготвянето на опаковки ние използваме най-подходящите материали, като всеки продукт е снабден с еднопосочни клапани, които осигуряват най-доброто запазване на кафето и неговия аромат.

Най-често срещаните методи за опаковане:

• Алуминиев контейнер с еднопосочен вентил, който позволява на CO2 да излиза навън, но предотвратява навлизането на О2 в контейнера.
• Вакуумна опаковка
• Опаковка с модифицирана атмосфера, която променя състава на въздуха в резервоара, заместващ О2 с инертен газ (CO2 или N2).

error: Content is protected !!